|
موز از آن دسته ميوه هايي است که مصرف آن براي همه افراد از پير و جوان گرفته تا ورزشکار، توصيه مي شود. اين ميوه غني از انرژي، منبع سرشاري از پتاسيم است. اين ماده معدني به حفظ تعادل فشار خون و عملکرد قلب کمک شاياني مي کند. پزشکان مي گويند، يک موز متوسط ۴۶۷ ميلي گرم پتاسيم و تنها يک ميلي گرم سديم دارد و به همين دليل خوردن روزانه يک موز، از بالا رفتن فشار خون موز موز به افرادي که داراي فشار خون بالايي هستند کمک مي کند همچنين خطر حملات قلبي را کاهش مي دهد. موز بهبود دهنده زخم مزمن معده و کاهش دهنده کلسترول مي باشد. ماده معجزه آسا موجود که در موز سيستم جلوگيري مي کند. از سوي ديگر ميزان فيبر موجود در موز بسيار قابل توجه است و اين در حالي است که تحقيقات نشان مي دهد خوردن ميوه هاي غني از فيبر از ابتلا به بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند. اخيرا نيز يک نظريه جديد مطرح شده وآن اين است که مي توان با خوردن موز،استخوان سازي کرد. به گفته محققان، خوردن موز به جذب کلسيم در بدن کمک مي کند و به همين دليل سلامت استخوان ها را تضمين کرده و از افت کلسيم در آنها جلوگيري مي کند. تاثير موز در درمان زخم معده هم از مدت ها پيش به اثبات رسيده است. ترکيب ساده شير و موز، اکسيري جادويي براي مرهم نهادن بر زخم معده و ترشح بيش از حد اسيد معده است. علاوه بر اين اگر به سلامتي چشمانتان مي انديشيد از خوردن موز غافل نشويد. گردش خون را تنظيم مي کند پتاسيم است. به عنوان مثال در مطالعه 859 نفر مرد و زن که به وسيله دانشگاه Sandiago کاليفرنيا و دانشگاه کمبريج انگلستان انجام شد تحقيقات نشان داد که افرادي که روزانه از غذايي که داراي پتاسيم بالايي هستند استفده مي کنند مثل موز 40% کمتر خطر ابتلا به حمله قلبي را دارند . تحقيق ديگري نشان داد که کساني که به طور روزانه به جيره غذايي خود پتاسيم اضافه مي کنند ضمن اينکه از حملات قلبي جلوگيري مي شود. بلکه باعث کاهش خون نيز مي گردد. اثر پتاسيم خيلي قوي است دانشمندان مي گويند افزودن پتاسيم به غذاي روزانه افراد باعث پايين آمدن فشار خون مي شود و وقتي که پتاسيم را از جيره غذايي حذف مي نمايند فشار خون بالا مي رود. تحقيقاتي که در دانشگاه Temple فيلا دلفيا انجام شد نشان مي دهد که حذف پتاسيم از غذاي 12 نفر که فشار خون بالاتر داشتند بعد از 10 روز فشار خونشان بالاتر رفته است. چه مقدار پتاسيم بايد به غذا افزود ؟ بررسي که در دانشگاه Naples ايتاليا انجام شده نشان مي دهد که 81 % افرادي که فشار خون بالايي دارند اگر از 3 الي 6 جيره غذايي که پتاسيم بالا دارند مثل موز استفاده کنند ميزان دارو درماني آنها به نصف و در بعضي ها کاملا قطع گرديده است
مي دهد که عامل شيميايي موجود در موز به نام Protease Inhibitor واقعا باکتري عامل اولسر را متوقف مي کند. محققين ديگر در دانشگاه New England در استراليا نشان مي دهد که موز از برگشت اولسر جلوگيري مي نمايد همان طوري که داروهاي گران قيمت اين کار را انجام مي دهد عوارض جانبي نيز ندارد. رمز اين تحقيقات اين بود که اين موزها کاملا رسيده و قهوه اي بودند در اين مرحله موز ماده اي توليد مي کند که همان لايه پوششي توليد شده در معده است که بر اثر اسيد معده کاهش پيدا مي کند.
+ نوشته شده در دوشنبه چهاردهم تیر ۱۳۸۹ساعت 0  توسط الف.سعدی
|
|
oghate sharee:
|